Založ si blog

Chernobyl prolog (poviedka)

„v Černobyle došlo k obrovskej nehode, dňa 26. Apríla 1986 vybuchol jeden z reaktorov elektrárne, tisíce ľudí bolo evakuovaných z okolia elektrárne kvôli hrozbe z rádioaktívneho žiarenia…..“ matka si preložila ruku cez ústa ako na čierno bielom monitore nabiehali obrázky z okolia elektrárne.

„Bože môj… Alex nepozeraj sa nato.“ Matka preložila cez moje oči ruky, síce som nič nevidel, no matkyne povzdychy, híknutia a cukania boli dostatočným zdrojom toho čo tam asi mohlo byť a vôbec, mam štyri roky ako by ma mohlo zaujímať čo tam je?

Bratislava 07. Január 2006

Michaelove mudrovanie o tomto svete je prerušovane zvukom filtrov v plynovej maske, ktoré sa otvárajú a zatvárajú pri každom nádychu, Určite si pomyslíte že sa nachádzame v Černobyle, bohužiaľ… to nie je pravda, Reaktor po výbuchu okamžite zaplavili aby zabránili ďalšej explózii a uniku radiácii do prostredia. Vraj moderna technológia na uhasenie reaktora použili, piesok vodu a hlinu. Holt v tej dobe sa prepočítali, tato zmes látok sa usadila na jadre reaktora, problém však bol taký že kontaminovaná voda zreagovala s okolitými  zložkami a vytvorila hmotu podobnú láve. Kto by si bol pomyslel že niečo také môže vzniknúť, na dne rádioaktívneho jazera pri vybuchnutom reaktore… nuž  v tej dobe nikto. Rádioaktívna láva postupne pokryla celú plochu černobyľskej elektrárne a postupne odparovala vodu do ovzdušia, nikto si nič podozrivé nevšimol, alebo si radšej nechcel všimnúť, až pokiaľ nebolo neskoro….

Chernobyl EP. 2 Stretnutie (Poviedka)

13.05.2015

Pod hradom stala skupina o štyroch ľuďoch. Hrdzou obnosene obleky perfektne splývali s kamennou stenou opevnenia. Dvaja sa opierali o stenu zatiaľ čo ďalší dvaja skúmali niečo na zemi. „Že vás napadlo vôbec prísť…“ ozval sa podivný železný hlas. „To vieš… predstava byť s tebou je dosť odpudivá aj keď sme na povrchu.“ Ozval sa ďalší kovový hlas [...]

Chernobyl Ep. 1 (poviedka)

03.05.2015

„Alex počúvaš?“ „Teba sa nedá nepočuť….“ „chápeš to? Ľudstvo bolo na rozmachu elektronickej vyspelosti a teraz… pozri sa na nás teraz, beháme v plynových maskách a dúfame že nás ochránia pred zamoreným ovzduším. „Poď už, zvyšok skupiny nás čaká pod hradom.“ Prechádzali sme cez kedysi ľuďmi preplnenú obchodnú ulicu, dnes tam ostali len [...]

War for Peace 12 – Tak ako to všetko je? ! (Enigme)

08.08.2012

Po chvíli tichej a očakávania plnej tmavej nevedomosti čo sa bude diať ďalej, ktorú sprevádza zlý pocit netelesna a jediné čo cítim je vzdialený dotyk na mieste kde by asi mali byť dlane sa ocitneme v tmavej miestnosti, uprostred kriedového pentagramu nakresleného na zemi. Miesto, ktoré tak dôverne poznám a vôňa byliniek, ktorá mi pri smrade spálených hnijúcich tiel tak [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:01

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Mort

Fantázia je dôležitejšia ako poznanie.Poznanie je totiž obmedzené, ale Fantázia, tá obklopuje svet

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 36990x
Priemerná čítanosť článkov: 1370x

Autori blogu