Založ si blog

Chernobyl prolog (poviedka)

„v Černobyle došlo k obrovskej nehode, dňa 26. Apríla 1986 vybuchol jeden z reaktorov elektrárne, tisíce ľudí bolo evakuovaných z okolia elektrárne kvôli hrozbe z rádioaktívneho žiarenia…..“ matka si preložila ruku cez ústa ako na čierno bielom monitore nabiehali obrázky z okolia elektrárne.

„Bože môj… Alex nepozeraj sa nato.“ Matka preložila cez moje oči ruky, síce som nič nevidel, no matkyne povzdychy, híknutia a cukania boli dostatočným zdrojom toho čo tam asi mohlo byť a vôbec, mam štyri roky ako by ma mohlo zaujímať čo tam je?

Bratislava 07. Január 2006

Michaelove mudrovanie o tomto svete je prerušovane zvukom filtrov v plynovej maske, ktoré sa otvárajú a zatvárajú pri každom nádychu, Určite si pomyslíte že sa nachádzame v Černobyle, bohužiaľ… to nie je pravda, Reaktor po výbuchu okamžite zaplavili aby zabránili ďalšej explózii a uniku radiácii do prostredia. Vraj moderna technológia na uhasenie reaktora použili, piesok vodu a hlinu. Holt v tej dobe sa prepočítali, tato zmes látok sa usadila na jadre reaktora, problém však bol taký že kontaminovaná voda zreagovala s okolitými  zložkami a vytvorila hmotu podobnú láve. Kto by si bol pomyslel že niečo také môže vzniknúť, na dne rádioaktívneho jazera pri vybuchnutom reaktore… nuž  v tej dobe nikto. Rádioaktívna láva postupne pokryla celú plochu černobyľskej elektrárne a postupne odparovala vodu do ovzdušia, nikto si nič podozrivé nevšimol, alebo si radšej nechcel všimnúť, až pokiaľ nebolo neskoro….

Chernobyl EP. 2 Stretnutie (Poviedka)

13.05.2015

Pod hradom stala skupina o štyroch ľuďoch. Hrdzou obnosene obleky perfektne splývali s kamennou stenou opevnenia. Dvaja sa opierali o stenu zatiaľ čo ďalší dvaja skúmali niečo na zemi. „Že vás napadlo vôbec prísť…“ ozval sa podivný železný hlas. „To vieš… predstava byť s tebou je dosť odpudivá aj keď sme na povrchu.“ Ozval sa ďalší kovový hlas [...]

Chernobyl Ep. 1 (poviedka)

03.05.2015

„Alex počúvaš?“ „Teba sa nedá nepočuť….“ „chápeš to? Ľudstvo bolo na rozmachu elektronickej vyspelosti a teraz… pozri sa na nás teraz, beháme v plynových maskách a dúfame že nás ochránia pred zamoreným ovzduším. „Poď už, zvyšok skupiny nás čaká pod hradom.“ Prechádzali sme cez kedysi ľuďmi preplnenú obchodnú ulicu, dnes tam ostali len [...]

War for Peace 12 – Tak ako to všetko je? ! (Enigme)

08.08.2012

Po chvíli tichej a očakávania plnej tmavej nevedomosti čo sa bude diať ďalej, ktorú sprevádza zlý pocit netelesna a jediné čo cítim je vzdialený dotyk na mieste kde by asi mali byť dlane sa ocitneme v tmavej miestnosti, uprostred kriedového pentagramu nakresleného na zemi. Miesto, ktoré tak dôverne poznám a vôňa byliniek, ktorá mi pri smrade spálených hnijúcich tiel tak [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

Mort

Fantázia je dôležitejšia ako poznanie.Poznanie je totiž obmedzené, ale Fantázia, tá obklopuje svet

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 36842x
Priemerná čítanosť článkov: 1365x

Autori blogu